16/12/11

Οργή εφοριακών για τις δηλώσεις Σπινέλη

Οργή εφοριακών για τις δηλώσεις Σπινέλη«Λάσπη» Σπινέλη σε εφοριακούς για να δικαιολογηθεί η κυβερνητική μνημονιακή αποτυχία και να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως ο φορολογικός μηχανισμός

ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΣΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΠΙΝΕΛΗ!
Η ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

Δεν έχουν τέλος οι απαράδεκτες και συκοφαντικές επιθέσεις των κυβερνητικών στελεχών (πρώην και νυν) ενάντια στο σύνολο των εφοριακών υπαλλήλων, προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη ότι για τα μειωμένα φορολογικά έσοδα δεν φταίει η άνευ προηγουμένου ύφεση και τα χιλιάδες «λουκέτα» που έχει φέρει το μνημόνιό τους, αλλά η διαφθορά των οικονομικών υπαλλήλων...

Μιλώντας στο Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Σπινέλης, πρώην επικεφαλής του ΚΕΠΥΟ, υποστήριξε ότι για κάθε 100 ευρώ οφειλές, οι εφοριακοί και τελωνειακοί λαμβάνουν τα 40 ευρώ ως μίζα, τα υπόλοιπα 40 ευρώ χάνονται καθώς με διάφορες ρυθμίσεις διαγράφεται κατά καιρούς το μεγαλύτερο μέρος των προστίμων και των προσαυξήσεων και μόνο τα 20 ευρώ καταλήγουν στα ταμεία του κράτους.

Στην ομιλία του, στην ίδια εκδήλωση, ο επικεφαλής των ελέγχων του ΣΔΟΕ επισήμανε ότι ακόμη και σε επιστροφές φόρων σε φορολογούμενους, ένα ποσοστό 10% από αυτές καταλήγει στις τσέπες ελεγκτών - εφοριακών.

Δηλαδή, από τη στιγμή που τα φορολογικά έσοδα είναι περίπου 50 δις ευρώ το χρόνο, με βάση τη λογική Σπινέλη, στις τσέπες των εφοριακών πρέπει να καταλήγει κάθε 2 χρόνια ποσό ίσο με το ΑΕΠ της χώρας!

Η αστειότητα του ισχυρισμού είναι παραπάνω από εμφανής αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει η σκοπιμότητα: προσπαθούν να επιρρίψουν στους εφοριακούς υπαλλήλους την αποτυχία της ακραία νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και να στρώσουν το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του φορολογικού μηχανισμού, βάζοντας στην άκρη (μέσω απολύσεων;) τους «διεφθαρμένους» εφοριακούς.

Οι καταγγελίες του πρώην επικεφαλής του ΚΕΠΥΟ, αλλά και οι απόψεις του στελέχους του ΣΔΟΕ, προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ζητώντας εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία να κατατεθούν.

Έντονα αντέδρασε η ΠΟΕ-ΔΟΥ, ανακοινώνοντας ότι θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά του πρώην γενικού γραμματέα, χαρακτηρίζοντας ως συκοφαντικά τα λεγόμενά του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΑΛΛΑ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ


Τα όσα απασχόλησαν σήμερα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σχετικά με δηλώσεις πρώην και νυν  στελεχών του Υπουργείου, μας αναγκάζουν να ξεκαθαρίσουμε:

1. Γνωρίζουμε τις αιτίες και τα κίνητρα των επιθέσεων, στον κλάδο και τις φορολογικές υπηρεσίες.  Ας γνωρίζουν όσοι κινούν παρασκηνιακά αυτές τις επιθέσεις ότι ΔΕΝ θα σιωπήσουμε, ούτε θα αδρανήσουμε.

2. Τα προβλήματα της διαφθοράς (σε όλη την πολιτική και υπηρεσιακή ιεραρχία του Δημοσίου), αντιμετωπίζονται με πολιτική βούληση και συγκεκριμένα θεσμικά μέτρα.   Κάθε άλλη εξαγγελία, δήλωση και εντυπωσιασμός, εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και θυμίζει πυροτεχνήματα, εκεί που υπάρχει ανάγκη για άπλετο φως.

3. Τις ευθύνες για τα προβλήματα της φοροδιαφυγής, της αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών μας και του χαοτικού θεσμικού και  νομικού  πλαισίου, ΔΕΝ τις έχουν οι εφοριακοί αλλά οι εκάστοτε  πολιτικές  και υπηρεσιακές ηγεσίες.

4. Πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Οικονομικών να αποφασίσει αν μπορούν να υπάρξουν φορολογικές υπηρεσίες με εργαζόμενους κάτω από διαρκή πίεση, συκοφάντηση, έρμαια επιθέσεων κάθε είδους.  Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν θέλει, με ποια μορφή και με ποιο στόχο φορολογικές υπηρεσίες ή κάτι διαφορετικό.

5. Καλούμε τους πρωταγωνιστές των σημερινών δημοσιευμάτων να ξεκαθαρίσουν εάν έχουν αποδοθεί στο συγκεκριμένο δημοσίευμα σωστά οι δηλώσεις τους.  Η σιωπή τους είναι αποδοχή του περιεχομένου του.

6. Θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να υπερασπιστούμε το κύρος και την αξιοπρέπειά μας απέναντι σε συκοφαντικές επιθέσεις και σε γενικεύσεις που εξυπηρετούν άλλους στόχους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                   Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...