29/1/13

ΜΑΓΚΕΨΑΝ ΟΙ ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Οι αρχαίοι μας προπάτορες έλεγαν το ¨δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται¨, η λαϊκή σοφία το ¨δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι¨ και οι νεοέλληνες το ¨μάθανε πως γ…, πλακώσανε κι οι γύφτοι¨ !
Μ΄ αυτό το θάρρος λοιπόν, που τους το δώσανε οι δικαίως αγανακτισμένοι, οι πράσινοι βολεμένοι που χάσανε τη γη κάτω από τα πόδια τους και γενικά όλοι εκείνοι που ψηφίζοντας τους νόμισαν πως ¨αντέδρασαν¨, οι σκληροπυρηνικοί σοφιστικέ διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν για τη μισθοδοσία των κληρικών να επιβληθεί φόρος μονάχα στους πολίτες που θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Έτσι, αφού κατακρεούργησαν τη γλώσσα, αφού εξομοίωσαν την εθνική συνείδηση με το φασισμό και καθετί το αρχαιοελληνικό με τον εθνικισμό, αφού ...διέλυσαν την Παιδεία με μια δήθεν εκμοντερνισμένη ελευθερία έκφρασης που αποτυπώνεται τελικά στις αποδείξεις πληρωμής των φροντιστηρίων, τώρα, με πρόφαση την κρίση, πάνε να αποτελειώσουν και την ήδη στοχοποιημένη Ορθοδοξία. Κι αυτό όχι μόνο υποσκάπτοντας τα θεμέλια του άρθρου 3 του Συντάγματος που αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας τη θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά κυρίως αλλοιώνοντας στην ουσία το άρθρο 13 περί θρησκευτικής ελευθερίας. Διότι ενώ παλιά σου έλεγαν άμεσα αλλαξοπίστησε ή θα σου κόψουμε το κεφάλι, τώρα για να μη σου περικόψουν και άλλο τα έσοδα και για να μη πεινάσουν τα παιδιά σου, σε οδηγούν εμμέσως πλην σαφώς στο να απαρνηθείς τα θρησκευτικά σου πιστεύω, σκλαβώνοντας σε τελική ανάλυση και την ψυχή και το πνεύμα σου.

Βέβαια για τους πάνω από εκατομμύριο αλλόθρησκους μετανάστες κανένας λόγος, αφού ούτως ή άλλως οι περισσότεροι δεν πληρώνουν φόρους… Κι ύστερα οι διανοητές του καφενείου αναρωτιούνται καπνίζοντας τις πίπες τους γιατί ενισχύεται η Χρυσή Αυγή…

Όλοι αυτοί λοιπόν, ξεχνάνε όμως μια άλλη ρήση του λαού μας, αφού λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κι ο ξενοδόχος στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτός ακριβώς ο απλός λαός για τον οποίο δήθεν κόπτονται στα συμπλεγματικά περισπούδαστα συγγράμματα τους. Είναι ο απλός πιστός που δεν αρνήθηκε αυτή του την πίστη ούτε στους διωγμούς των Ρωμαίων, ούτε στα πογκρόμ της Σοβιετίας. Είναι ο απλός Έλληνας που παραβλέπει τα όποια λάθη των παπάδων, γνωρίζοντας πως ο Χριστιανισμός δεν ευθύνεται για τους ανθρώπους που τον υπηρετούν, ενώ αναγνωρίζει το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, ιδίως τούτη την σκληρή εποχή. Είναι ο απλός Έλληνας πιστός που ναι μεν βαρέθηκε και σιχάθηκε όλους ανεξαιρέτως τους μεγαλοσχήμονες, αλλά που δεν πρόκειται ποτέ να προδώσει ούτε την Πατρίδα του, ούτε την Πίστη του. Και γι΄ αυτά οι Έλληνες δεν συγκρούονται με πέτρες και μολότοφ φορώντας κουκούλες, αλλά πολεμούν με υπερηφάνεια σε Θερμοπύλες, σε Δερβενάκια και σε Πίνδο !
Ν. ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...