10/11/12

Σε ιδιώτες οι φορολογικοί έλεγχοι! Με τη δικαιολογία ότι οι εφοριακοί δεν επαρκούν για να ελέγξουν τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις!


Ο γεν. διευθυντής ελέγχων του υπ. Οικονομικών προτείνει στον Στουρνάρα.
 Ιδιωτικοποιούνται και οι φορολογικοί έλεγχοι!
Τον δρόμο στρώνει ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών κ. Αντώνης Νανόπουλος, με έκθεση-μελέτη που υπέβαλε στις 25 Σεπτεμβρίου στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Να ανατεθούν οι έλεγχοι των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων σε λογιστές και δικηγόρους, που θα μπορούν να επιβάλουν και πρόστιμα γιατί δεν προλαβαίνουν οι εφοριακοί και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, τονίζει ο κ. γενικός και προσθέτει:
«Οι επιχειρήσεις που θα αρνηθούν να επιλέξουν ιδιώτη ελεγκτή θα πληρώνουν πρόστιμο μέχρι 100.000 ευρώ για κάθε χρήση!»
Στις 10 σελίδες της μελέτης, όπου ο κ. Νανόπουλος επιχειρεί να θεμελιώσει την πρότασή του για να ανατεθούν οι έλεγχοι σε ιδιώτες, σημειώνοντας ότι έτσι «θα αξιοποιηθεί το λογιστικό δυναμικό της χώρας π.χ. οι λογιστές α’ τάξης».
Όμως ο κ. γενικός διευθυντής ξεχνάει ότι αυτήν τη στιγμή απειλούνται με απόλυση, να πεταχθούν ξαφνικά στον δρόμο, γιατί το απαιτεί η «τρόικα», 150.000 υπάλληλοι μέχρι το 2015. Από αυτούς τους υπό απόλυση δεν υπάρχουν ικανά στελέχη, με πείρα μάλιστα, να επανδρώσουν τις ελλείψεις στις Εφορίες για να μπορέσουν να ελέγξουν τις εκκρεμείς υποθέσεις;
Είπαμε να ιδιωτικοποιηθούν δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνει το κράτος τον επιχειρηματία, αλλ' όχι και να διαλυθούν οι ευαίσθητοι μηχανισμοί του κράτους, να παραδοθούν σε ιδιώτες, που θα μπορούν να μπαίνουν σε προσωπικά δεδομένα. Γιατί αν επικρατήσει αυτή η λογική, γιατί να μην ιδιωτικοποιηθεί και η Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις;
Όμως αξίζει, για να ξέρει ο κόσμος τι μαγειρεύεται, να παραθέσουμε ορισμένα αποσπάσματα από τη μελέτη του γενικού διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών:

Αυτή τη στιγμή 160.000 είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις. Η λύση που προτείνεται είναι ορκωτοί λογιστές να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων που είναι η εκκρεμότητα.
«Οι φορολογικοί ενδιάμεσοι (ορκωτοί, πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι) χορηγούν άμεσα ''φορολογική βεβαίωση'' και είτε άμεσα ή σε ένα χρονικό διάστημα ''Αναλυτική έκθεση'' για κάθε εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο. Στις περιπτώσεις που υπάρχει φορολογική συμμόρφωση της εταιρείας ή του φυσικού προσώπου με τα ευρήματα του φορολογικού ενδιαμέσου εκδίδεται φορολογική βεβαίωση χωρίς ευρήματα. Σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτείται η έκδοση ''Φύλλων Ελέγχου'' με επιβαρύνσεις για τον φορολογούμενο, οι φορολογικοί ενδιάμεσοι είναι στη διάθεση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή άλλου αρμόδιου για την έκδοση των ''Φύλλων'' αν μεταβληθεί η νομοθεσία, για να παράσχουν πληροφόρηση σχετικά με τα ευρήματά τους και την τεκμηρίωση αυτών των ευρημάτων», τονίζεται στη μελέτη.

Απομένει τώρα να δούμε αν ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας θα αποδεχθεί τη μελέτη-εισήγηση και θα παραδώσει σε ιδιώτες και τους φορολογικούς ελέγχους… Και αν σ' αυτό θα συμφωνήσει ο πρωθυπουργός. 
Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ " στις 7.10.2012 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και εμείς προσθέτουμε,  ας μας απαντήσουν λοιπόν οι κύριοι που κόπτονται να παραδώσουν στους ιδιώτες τους φορολογικούς ελέγχους σε ποιον ανήκει η παρακάτω εταιρεία;
  

Vasilissis Sofias 77, Athens
©2012 Δεδομένα χάρτη Google - Όροι χρήσης


Address: Vasilissis Sofias 77, 11521 Athens. Tel: +30 210 7245725. Fax: +30 210 7245724




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...