5/10/12

Αποκάλυψη βόμβα-Γυναίκα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη γιάφκα του Σμπώκου στη Μεσογείων 30



15 Aυγούστου 2012, ώρα 3 το μεσημέρι.Η Αθήνα φλέγεται και στην άσφαλτο της λεωφ. Μεσογείων εύκολα τηγανίζεις αυγά. Στον αριθμό 30βρίσκεται η πολυκατοικία που φιλοξενεί την περίφημη γιάφκα του Γιάννη Σμπώκου. Εδώ όπου ο διαβόητος πρώην Γραμματέας Εξοπλισμών και φίλος του Άκη εκτός από το διαμέρισμα φρόντισε να νοικιάσει και το πλυσταριό-είχε τους λόγους του.
Εκείνη τη μέρα στην άδεια Αθήνα οι λιγοστοί ένοικοι της πολυκατοικίας που είχαν ξεμείνει στηνπρωτευουσα αντίκρυσαν με έκπληξή τους μελαχρινή γυναίκα, κορυφαίο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τις πλέον φιλόδοξες παρουσίες του ξεπεσμένου κνήματος.

Η κυρία πήγε κατευθείαν στο διαμέρισμα-γιάφκα του Σμπώκου με την σιγουριά ότι η θερινή ραστώνη θα της επέτρεπε να διαβεί το κατώφλι απαρατήρητη. Σημειώνουμε ότι ο σύντροφος Άκης Τσοχατζόπουλος βρισκόταν ήδη στον Κορυδαλλό. Τι ήταν αυτό που οδήγησε την κυρία στη γιάφκα του Σμπώκου με τον οποίο ο Τσοχατζόπουλος βρσκόταν ήδη στα μαχαίρια με τον πρώην υπουργό να τον κατηγορεί ότι του έφαγε τα λεφτά. Γιατί ρίσκαρε αυτή την επίσκεψη η πασίγνωστη γυναίκα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Την κρατάει με κάποιο τρόπο ο Σμπώκος η έχουν μαζί άλλες μπίζνες. Τα λεφτά είναι πολλά και τα στόματα ανοίγουν.



Στο μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Στάθη στο Capital.gr δραματικές ήταν οι εκκλήσεις που φέρεται να κάνει σε σημειώσεις του ο Άκης Τσοχατζόπουλος στον πρώην συνεργάτη του να του επιστρέψει 40 εκατομμύρια (κατά την ανάκριση) τα οποία «έγιναν 80 μέσω επενδύσεων»: «Γιάννη, δεν είσαι απατεώνας, δεν είσαι κλέφτης! Δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατήσεις! Πάνω από ένα χρόνο με κοροϊδεύεις! Αν δεν με στηρίξεις τώρα με την άμεση έναρξη αποστολών επιστροφής, που ήταν προτεραιότητά μας εδώ και μήνες θα δείξεις εάν είσαι μαζί μου, όπως παλιά, στα 15 χρόνια κυβερνητικής συνεργασίας".


Ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν άνοιξε το στόμα του τον κατονόμασε ως βασικό διαχειριστή του μαύρου χρήματος: «Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Ιωάννης Σμπώκος. Μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών σε τσάντες έκανε πολύ συχνά ο Ιωάννης Σμπώκος. Είναι πρόσωπο που δέχτηκε μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία επένδυσε ο πεθερός του ο οποίος είχε σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία. Πρόκειται για ποσά που ζητά απεγνωσμένα ο Τσοχατζόπουλος από το Σμπώκο, τον οποίο στις σημειώσεις του αποκαλεί "Βοσκό"». Ο Νίκος Ζήγρας εμπλέκει τον Ιωάννη Σμπώκο και με την off shore NOBILIS που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου: «Η NOBILIS ιδρύθηκε αποκλειστικά από τον Ιωάννη Σμπώκο για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ήθελε μέσω της off shore να αγοράσει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου».



ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ


«Επειδή προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις , ότι ο παραπάνω κατηγορούμενος τέλεσε την πιο πάνω κακουργηματική πράξη (σ.σ νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα) για την οποία απειλείται ποινή καθείρξεως τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 2.000.000 ευρώ και συνεπώς, επιτρέπεται η προσωρινή του κράτηση. Για τη διάπραξη του αδικήματος εξάλλου για το οποίο κατηγορείται συνέστησε και συμμετείχε σε οργάνωση που δραστηριοποιήθηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ανέπτυξε διαρκείς δεσμούς στην αλλοδαπή. Μέσω της οργάνωσης αυτής, επιχείρησε σειρά συναλλαγών σε διάφορους χρηματοπιστωτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χρησιμοποίησε περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διάφορα ενδιάμεσα πρόσωπα, φυσικά και νομικά, μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα χρήματα της δωροδοκίας στην Ελλάδα. Έτσι, έχει δημιουργηθεί η υποδομή στην αλλοδαπή, την οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιήσει, υποδομή η οποία κατά την κρίση μας συνιστά προπαρασκευή για τη διαφυγή του εκεί σε οποιοδήποτε χρόνο αυτός αποφασίσει. Εξάλλου μετά τις συμπληρωματικές απολογίες των συγκατηγορουμένων του, που ελήφθησαν μετά την κλήση του προς απολογία προέκυψαν νέα στοιχεία επιβαρυντικά σε βάρος του που θα μπορούσαν να εκληφθούν από αυτόν ικανά να τον στείλουν στη φυλακή, στοιχεία τα οποία διαπιστώνουμε ότι διαρρέουν πλέον στον Τύπο.


Το γεγονός αυτό καθιστά λίαν πιθανή τη χρησιμοποίηση της άνω υποδομής για τη διαφυγή του στο εξωτερικό. Για τους λόγους αυτούς, προκύπτει κατά τη γνώμη μας σκοπός φυγής του. Επίσης από τα ίδια ως άνω χαρακτηριστικά της πράξης του και την υποδομή που υφίσταται κρίνεται πολύ πιθανό, να διαπράξει και νέα εγκλήματα. Συνεπώς είναι αναγκαία η σύλληψή του, μη αρκούντων των περιοριστικών όρων».


Ο ίδιος πάντως ο κατηγορούμενος δηλώνει απολύτως αθώος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...