9/6/12

Ελεύθερος ο νεαρός από την Παιανία, ενδιαφέρον σκεπτικό

Εν μέσω χειροκροτημάτων εκατοντάδων παρισταμένων, οι δικαστικές αρχές του τόπου που επιλήφθηκαν της υπόθεσης της εξουδετέρωσης του κατ’ επανάληψη ένοπλου διαρρήκτη στην Παιανία, άφησαν ελεύθερο τον νεαρό που τον πυροβόλησε. Του επιβλήθηκε απλώς ο εύλογος περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.
Η απόφαση του εισαγγελέα στηρίχθηκε στο σκεπτικό ότι ο πρότερος έντιμος βίος του νεαρού δείχνει ότι δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία. Η απόφαση αποτελεί εξαιρετική τήρηση ισορροπιών και ικανοποίησης του εύλογου λαϊκού αισθήματος, αφού το «εν βρασμώ ψυχής» στα νομικά θα στοιχειοθετούνταν εάν τον είχε πυροβολήσει κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αλλοδαπού εγκληματία εντός της οικίας του, όπου μάλιστα είχε απειλήσει άμεσα τη μητέρα του δράστη.

Από την άλλη όμως, οι δικαστές δεν θα μπορούσαν να μην αντιληφθούν ότι σε μια πόλη όπου η αστυνόμευση τουλάχιστον χωλαίνει και οι πολίτες έχουν καταστεί έρμαια των ορέξεων αλλοδαπών και μη εγκληματιών, το να ζητάς να μένουν άπραγοι τη στιγμή που απειλείται συνεχώς η ζωή τους πέρα από την περιουσία τους, θα αποτελούσε εγκληματική αφέλεια.

Κι αυτό διότι το έμμεσο μήνυμα στους εγκληματίες θα ήταν «συνεχίστε την πρακτική σας και αν σας αντιμετωπίσουν με φονικό πυρ, θα τιμωρηθούν». Δηλαδή, το κράτος θα ασκούσε αποτροπή στους πολίτες του αντί για τους παρανόμους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...