26/5/12

«Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα», δηλώνει στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς

Αφιερωμένη στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στη Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ όπου προέταξε το σύνθημα «Ενότητα-αγώνας-αναγέννηση» .
Απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες είπε ότι «υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Να είστε υπερήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε έναν συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση» .
Συνεχίζοντας κάλεσε τον κόσμο της ΝΔ σε συστράτευση για να κερδηθεί η μάχη «πόρτα – πόρτα» . Το διακύβευμα δεν είναι η τύχη των κομμάτων αλλά η τύχη της χώρας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα. Το σημερινό μήνυμα είναι ενότητα-αγώνας αναγέννηση. Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα από το τέλμα και αναγέννηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας. Απέναντί μας είναι εκείνοι που τροφοδοτούν την απελπισία και έχει όπλο το ψέμα» .
Έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκαναν την Ελλάδα χώρα χωρίς επενδύσεις. «Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους και προστάτευαν τους λαθρομετανάστες, θέλουν σήμερα να διαλύσουν την αστυνομία, εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής. Τη μία λένε ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση την άλλη ότι θα αλλάξουν τα πάντα στην σύμβαση» είπε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι φόροι που υπόσχεται θα φέρουν νέα ύφεση και ανεργία. Είναι ψέμα ότι θα καταγγείλουμε το μνημόνιο και οι ξένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «θα έχει κόστος για την Ευρώπη αλλά αν το δεχθεί θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες η Πορτογαλία και η Ισπανία και το κόστος θα είναι μεγαλύτερο. Μία τέτοια καταγγελία του μνημονίου θα αφήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει ότι εισοδήματα, καταθέσεις, περιουσίες, θα μειωθούν στο μισό ενώ τα χρέη θα αυξηθούν. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία και οικονομία που να μπορεί να αντέξει μία τέτοια κατάρρευση σε τόσο σύντομο χρόνο. Θα μείνει η χώρα χωρίς τρόφιμα, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, θα ζούμε σε ένα συνεχές μπλακ άουτ» .

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην Ευρώπη ακόμη και οι σοσιαλδημοκράτες και οι Αριστεροί χαρακτηρίζουν αυτά που λέει «ανοησίες» . Τον κατηγόρησε επίσης ότι γκρεμίζει τις συμμαχίες που έχει η χώρα στην Ευρώπη. «Λέει ψέματα ότι θα βγάλει την χώρα από το Μνημόνιο. Θα φέρει ένα χειρότερο Μνημόνιο που εξυπηρετεί το λόμπυ της δραχμής το οποίο θα μπορεί να αγοράσει φτηνά την χώρα. Δεν μπορεί να προσφέρει ούτε θέσεις εργασίας, αφού με το πρόγραμμά του αυξάνει την εργασία, ούτε ασφάλεια αφού θα αφοπλίσει την αστυνομία. Μήπως θα προσφέρει εργασιακά δικαιώματα όταν θα αυξήσει την ανεργία; Όταν φεύγουν οι επιχειρήσεις τότε τι σημαίνει εργασιακά δικαιώματα» .

Αναφερόμενος στην πολιτική του είπε ότι ο στόχος είναι να σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας και μετά να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας και μέσα σε σύντομο χρόνο θα δημιουργήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι. Έχουμε πει επαναδιαπραγμάτευση για αποκατάσταση των αδικιών. Περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας θα ανακουφιστούν άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους δανειολήπτες και για τους ομολογιούχους που εθίγησαν.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι ήταν ο πρώτος που μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση που τώρα μιλούν όλοι.

Αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα μπορεί μέχρι το τέλος του χρόνου η ανεργία να διπλασιαστεί, με το δικό μας πρόγραμμα θα πέσει στο μισό, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει την πιο ριζοσπαστική πρόταση για την αναμόρφωση της φορολογίας. «Η μείωση των φόρων είναι η προϋπόθεση για να έλθουν επενδύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε στην COSCO που έχει δημιουργήσει ήδη 800 θέσεις εργασίας.

Ανέφερε σαν παράδειγμα το Ελληνικό, τις μαρίνες, την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. «Δεν μπορείς να ανακηρύξεις ΑΟΖ και να αξιοποιήσεις τον ενεργειακό σου πλούτο χωρίς την ομπρέλα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αν αντιδράσει η Τουρκία ποιος θα είναι δίπλα σου; παίζουν με την αγωνία του κοσμάκη;» ρώτησε χαρακτηριστικά.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη συνταγματικών αλλαγών και τον πλήρη θεσμικό διαχωρισμό νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. «Πρώτα και πάνω απ'όλα το δημόσιο συμφέρον, τελεία και παύλα» είπε με έμφαση.

Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα αλλά πρώτα πρέπει να διασωθεί η οικονομία, θέλουμε να αποκαταστήσουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ιδεολογία της παράταξης είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι είναι η ιδεολογία που εκφράζει τους νοικοκυραίους, τη μεσαία τάξη. «Έχω την προσωπική γνώση ότι Κίνα και Ινδία θέλουν να μπουν σε ιδιωτικές επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το αποτρέψει» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «εμείς θέλουμε να επαναπατριστούν οι λαθρομετανάστες, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνουν με πλήρη δικαιώματα. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το καινούργιο, είναι η έσχατη αντίδραση του παλιού που δεν θέλει να αλλάξει τίποτε» .

Κλείνοντας ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό μέτωπο αγκαλιάζει όλο τον λαό δεν τον διχάζει, είναι πατριωτικό μέτωπο. «Δεν θα κερδίσουμε μόνο τις εκλογές στις 17 Ιουνίου θα αλλάξουμε σελίδα. Καλώ όλους τους Έλληνες πάνω από τους διαχωρισμούς του χθες να δώσουν τη μάχη μαζί μας για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Ο λαός μας δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας με πλαστά χαρτιά» 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...