31/5/12

Νέο βαρύ χτύπημα στην οικονομία

Νέο βαρύ χτύπημα δέχεται η οικονομία από την απόφαση των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ασφάλισης πιστώσεων στην Ευρώπη να διακόψουν προσωρινά τα όρια πίστωσης για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις εξαιτίας του αυξημένου ρίσκου αποχώρησης της χώρας από το ευρώ. 
Την περασμένη εβδομάδα στελέχη της Euler Hermes και της Atradius Credit Insurance ενημέρωσαν τους εναπομείναντες πελάτες τους στην Ελλάδα ότι ......κόβουν προσωρινά τα όρια κάλυψης που τους παρείχαν για νέες δουλειές λόγω της ανησυχίας για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ. 

Χθες η Euler Hermes, που είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων, επιβεβαίωσε την απόφασή της και δημόσια. Εκπρόσωπός της μιλώντας στο πρακτορείο Reuters τόνισε ότι "η Euler Hermes αποφάσισε να διακόψει την κάλυψη φορτίων προς την Ελλάδα για το άμεσο μέλλον". 

Όπως ανέφερε, τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογραφεί θα παραμείνουν σε ισχύ, αλλά η εταιρεία δεν θα αναλάβει νέες ελληνικές δουλειές, προσθέτοντας ότι θα επανεξετάσει τη στάση της όταν βελτιωθεί η κατάσταση. 

Η Atradius, από την πλευρά της, δεν το έχει επιβεβαιώσει δημόσια, αλλά το επιβεβαιώνουν αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ενημερωθεί ανεπίσημα από τη γερμανική ασφαλιστικήγια προσωρινή διακοπή των ορίων κάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...