22/1/12

Ψάχνουν συνεχώς να βρούν "μηχανισμούς" απόλυσης των δημοσίων Υπαλλήλων!


Σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ θα υποβληθεί το σύνολο των υπηρεσιών και των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το επόμενο διάστημα οι εμπειρογνώμονες του ΑΣΕΠ θα αξιολογήσουν τις υπηρεσίες και τους δημοσίους υπαλλήλους. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζει μηχανισμό αξιολόγησης, που αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο απολύσεων.
Οι εξετάσεις θα είναι οι διαρκείς, και θα βασίζονται σε κριτήρια που έχει αναλάβει να διαμορφώσει μέχρι το τέλος του μήνα ομάδα ειδικών, Γάλλων εμπειρογνωμόνων, που παρέχουν τεχνική στήριξη για την κυβέρνηση.
Στη διαδικασία βαθμολόγησης των υπηρεσιών θα ζητηθεί και η ... βοήθεια του κοινού, το οποίο θα καταγράφει τα παράπονά του μέσω ερωτηματολογίων.
Ποιο συγκεκριμένα, στο ΥΠΟΙΚ έχει ηδη ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ήδη υπηρετούντων σε αυτό δημοσίων υπαλλήλων - εφοριακών, για την συμετοχή τους σε ειδικό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί, πιθανόν μέσα στο Φεβρουάριο για την επιλογή 2.500  πιστοποημένων φορολογικών ελεγκτών.
Εκτός λοιπόν του οικονομικού κόστους ενός τέτοιου διαγωνισμού, κανείς δεν ασχολέιται με το γεγονός ότι πολλοί από τους υποψηφίους καλούνται να εξεταστούν πάλι στα μαθήματα εκείνα στα οποία είχαν επιτυχώς εξεταστεί, κατά το χρόνο του διορισμού τους στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (πχ. λογιστική,  διοικητικό δίκαιο). Αλλά αυτό που είναι ακόμη χειρότερο, είναι ότι ακόμη και εάν περάσουν τις γραπτές αυτές εξετάσεις  για τις οποίες θα ανταμειφθούν με 50 μόρια, θα περάσουν και από μια προσωπική συνέντευξη αξιολόγησης της "προσωπικότητας" κατά την οποία θα λάβουν εάν είναι "καλά και δικά μας (σημ. της ΠΑΣΚΕ)  παιδιά" άλλα 100 μόρια, τα οποία φυσικά και θα γείρουν την πλάστιγγα της επιλογής τους.
Open gov. σε όλο του το μεγαλείο!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...