25/1/12

ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

Σαν βόμβα έπεσε σε Λάρισα και Ελασσόνα η πληροφορία ότι ένας εκ των φερόμενων να έχουν ανάμειξη στην υπόθεση με το κύκλωμα τοκογλύφων και εκβιαστών της Θεσσαλονίκης είναι και ο εφοριακός Τάσος Μουταφίδης. Το όνομα του Τ. Μουταφίδη συζητιέται τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα και για το γεγονός ότι κατά το παρελθόν και πριν πάρει μετάθεση για τη ΔΟΥ Καλαμαριάς είχε αναπτύξει έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και των εφοριακών.... Μάλιστα, ο Τ. Μουταφίδης είχε εκλεγεί Νομαρχιακός Σύμβουλος κατά την περίοδο 2003 – 2006 με τον συνδυασμό του Β. Έξαρχου, ενώ θήτευσε και στα κομματικά όργανα της περιοχής φτάνοντας μέχρι την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας, όπου ήταν υπεύθυνος για την περιοχή της Ελασσόνας απ' όπου έλκει και την ιδιαίτερη καταγωγή του. O εμπλεκόμενος στην υπόθεση είναι πολύτεκνος, καθώς έχει οκτώ παιδιά.

Η ολοκλήρωση της θητείας του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το 2006 συνέπεσε και με την μετάθεσή του σε ΔΟΥ της Καλαμαριάς.

Τώρα, μετά από πέντε χρόνια, ο Τάσος Μουταφίδης έρχεται να απασχολήσει και πάλι την επικαιρότητα με την ανάμειξη του ονόματός του στο πολυδαίδαλο κύκλωμα τοκογλυφίας της Βορείου Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή γνωστά από την δικογραφία ο Τάσος Μουταφίδης φέρεται να είναι μέλος της τέταρτης εγκληματικής οργάνωσης. Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι τουλάχιστον 22, ενώ έχουν συλληφθεί οι 17. Μεταξύ των 17 που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου είναι και Αναστάσιος Μουταφίδης του Λαζάρου και της Βασιλείας, ο οποίος με την σχηματισθείσα δικογραφία κατηγορείται «για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης».

Κατά την περιγραφή των ρόλων των φερόμενων ως μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας αναφέρεται ότι «ο Αν. Μουταφίδης αποκαλείται από τον συνομιλητή του ως «Tάσος». Είναι υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Καλαμαριάς ο ρόλος του οποίου είναι να συνδράμει τους διευθύνοντες καθώς και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην σύνταξη των φορολογικών τους δηλώσεων έτσι ώστε να αποκρύπτει και να συγκαλύπτει την προέλευση των χρηματικών ποσών που έχουν στην κατοχή τους εν γνώσει του ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».


thessalianews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...