21/11/11

ΤΕΛΜΑ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ; ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!



Τους πρώην "καλοπληρωμένους" δημοσίους υπάλληλους δηλαδή τους εφοριακούς  κάλεσε ο νέος πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις να βάλουν πλάτη για να μείνει η χώρα στο ευρώ.

Για την ακρίβεια σε μια αποστροφή του λόγου του ο Λουκάς Παπαδημος  το βράδυ της Δευτέρας ζήτησε από τους δημοσίους υπάλληλους δηλαδή τους εφοριακούς, τους  δάσκαλους των σχολείων και τους εργαζόμενους σε άλλες υπηρεσίες  να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην νέα εθνική προσπάθεια που γίνεται.


Ο κ. Παπαδημος δεν είπε τυχαία αυτή την φράση.  Δεν έκανε τυχαία αυτή «την λαϊκή στροφή»  στην ομιλία του.  Γνωρίζει ότι οι εφοριακοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια, ότι δεν κάνουν ελέγχους*  καθώς οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί κατά περίπου 30%. Σε οποία εφορία και εάν πάει κανείς,  με ελάχιστες εξαιρέσεις θα δει την πλήρη αποδιοργάνωση. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες.

Βέβαια οι εφοριακοί είναι η κρίσιμη μάζα γιατί σε αυτούς στηρίζεται το μεγάλο στοίχημα που λέγεται έσοδα και τα οποία έχουν καταρρεύσει. Όμως η συστρατευση που ζήτησε μπορεί να ξεκινήσει από τους εφοριακούς; Αυτό μένει να απαντηθεί στις επόμενες εβδομάδες…
 Σχόλιο.....
 * Μήπως ο κος Πρωθυπουργός δεν έχει ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να κάνουν τακτικούς ελέγχους πλέον οι εφοριακοι;
Δεν μπορείτε κύριοι να ζητάτε από κάποιους δημοσίους υπαλλήλους να βάλουν πλάτη,   τους οποίους  εσείς (η κυβέρνηση), συστηματικά έχετε τα τελευταία χρόνια απαξιώσει, εξεφτελίσει, και πλέον εξαθλιώσει . Ο κλάδος των εφοριακών υπαλλήλων έχει πλέον διαλυθεί, από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, οι εφορίες καταργούνται και μετατρέπονται σε ΚΕΠ.και ο μισθός που τους δίνεται δεν επαρκεί πλέον ούτε για τα στοιχειώδη.
 Υστερα από τις συστηματικές παρασκηνιακές, προσπάθειες των μεγάλων δικηγορικών - εισπρακτικών εταιρειών αλλά και των ελεγκτικών εταιρειών ορκωτών ελεγκτών, και των μεγάλων λογιστικών γραφείων, που πάντα επιζητούσαν να "βάλουν χέρι" στους φορολογικούς ελέγχους,  των επιχειρήσεων, τελικά φαίνεται να το καταφέρνουν, με την καθιέρωση των περίφημων φορολογικών πιστοποιητικών, και την απαξίωση των "διεφθαρμένων" εφοριακών Υπαλλήλων.

Από αυτούς να ζητήσει πλέον ο κος Λουκάς Παπαδήμ(ι)ος, να βάλουν πλάτη,  και να μαζέψουν τους φόρους, πράγμα που πολύ αμφιβάλω,  διότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι εταιρείες αυτές θα εξακολουθήσουν να εργάζονται για τον εαυτό τους αλλά και για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων πελατών τους, που υποτίθεται ότι θα ελέγχουν. Και αν νομίζουν ότι θα εισπράξουν με αυτούς είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Καληνύχτα κύριε πρωθυπουργέ! Οταν θα ξυπνήσετε θα είναι πολύ αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...