25/11/11

ΟΣΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΝΑΝΤΙ" ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ;

Στην εργασιακή εφεδρεία - απόλυση οδηγούνται αυτόματα όσοι έχουν συμπληρώσει ή υπολείπονται, για πλήρη συνταξιοδότηση, το πολύ δύο χρόνια, τόσο για τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων ετών ασφάλισης όσο και για τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση ορίου ηλικίας (όταν αυτό απαιτείται).


Αυτό επισημαίνεται σε εγκύκλιο, που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης που αφορά μόνιμους και αορίστου χρόνου, που υπάγονται στο κοινό ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλων φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και οι οποίοι συνταξιοδοτούνται όχι με βάση τις διατάξεις του Δημοσίου, αλλά με βάση τις διατάξεις του οικείου ασφαλιστικού τους φορέα.

Ετσι τη Δευτέρα ξεκινά η έξοδος από το Δημόσιο για 20.000 υπαλλήλους, καθώς θα παραλάβουν χαρτί απόλυσης οι πρώτοι από τους εργαζόμενους που εντάσσονται στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Το πρώτο κύμα εξόδου αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη εργασίας, αλλά και το 55ο έτος της ηλικίας τους. Με την αποχώρηση τους οι θέσεις που καταλαμβάνουν στο Δημόσιο θα καταργηθούν.

Στη δεύτερη κατηγορία υπαλλήλων είναι όσοι ζήτησαν και έγινε δεκτή η αίτησή τους να παραμείνουν στην εργασία μέχρι το 60ο έτος, παρά το γεγονός ότι είχαν συμπληρώσει 35ετια και το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Η τρίτη κατηγορία υπαλλήλων που από Δευτέρα μπαίνουν υποχρεωτικά σε εφεδρεία είναι οι υπάλληλοι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. που τέλη του Δεκεμβρίου συμπληρώνουν 35 χρόνια και το 55ο έτος της ηλικίας.
Τέλος ενα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο δεν έχει διευκρυνιστεί αλλά  ακούγεται ως απόλυτα ακριβές στους κύκλους του ΥΠΟΙΚ, είναι το ότι οι υποψήφιοι έφεδροι που θα βγούν στην  εφεδρεία θα αμείβονται για 2 χρόνια με το 60% του βασικού μισθού τους το οποίο όμως ουσιαστικά είναι μέρος του εφάπαξ  που έχουν ήδη πληρώσει και δικαιούνται να λάβουν με τη οριστική τους συνταξιοδότηση.
Ας μας απαντήσει ο κος Κουτρουμάνης εάν ευσταθεί αυτό, γιατί τότε θα πρόκειται για κανονική απόλυση των Δημοσίων αυτών Υπαλλήλων, οι οποίοι θα καλούνται μάλιστα - να ζήσουν  με εισόδημα 600 η 700 ευρώ, - και όχι για εφεδρεία, και μάλιστα χωρίς την σύνταξη που δικαιούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...