Νέα δεδομένα που παρεμποδίστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλύπτουν ότι 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στην Κίνα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με αμερικανικούς αξιωματούχους πληροφοριών σε μια διαβαθμισμένη έκθεση για την κυβέρνηση Τραμπ.
Η έκθεση πληροφοριών ανέφερε ότι τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια από τους θανάτους συνδέονται με κοροναϊό.
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, τα αναχαιτισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι η Κίνα δεν υπέδειξε λοιμώξεις και θανάτους από κοροναϊούς επικυρώθηκε για δεύτερη φορά όταν συνυπολογίστηκε με δεδομένα που κυκλοφόρησαν από τις αρχές του Πεκίνου. Το Πεκίνο ανακοίνωσε στις 19 Μαρτίου ότι πάνω από 21 εκατομμύρια λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων στην Κίνα ακυρώθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ 840.000 σταθερά τηλέφωνα έκλεισαν.
Η Κίνα είχε αναφέρει λιγότερες από 81.000 μολύνσεις με 3.300 θανάτους.
Μια προηγούμενη έκθεση πληροφοριών που κυκλοφόρησαν από τις ΗΠΑ ότι η Κίνα έκρυψε την κλίμακα της επιδημίας απορρίφθηκε γρήγορα από την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσούνιινγκ. Η Χούα είπε ότι η χώρα ήταν «ανοιχτή και διαφανής» σχετικά με την έκταση της επιδημίας πριν κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να «μετατοπίσει την ευθύνη».
Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι η έκθεση έχει επικυρωθεί και έχει επιβεβαιωθεί ότι το κλείσιμο των αριθμών τηλεφώνων ήταν αποτέλεσμα θανάτων που προκλήθηκαν από κοροναϊό. «Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στην Κίνα και είναι κλειστά μόνο όταν ο χρήστης είναι νεκρός», ανέφερε η έκθεση.
«Το επίπεδο ψηφιοποίησης είναι πολύ υψηλό στην Κίνα. Οι άνθρωποι .....δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς κινητό τηλέφωνο », δήλωσε ο Τανγκ Τζινγκιουάν, ένας σχολιαστής των Υποθέσεων της Κίνας στις ΗΠΑ στις 21 Μαρτίου.« Αντιμετωπίζοντας την κυβέρνηση για συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση, αγορά εισιτηρίων τρένων, ψώνια… ανεξάρτητα από το ποιοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν, πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα. "
«Το κινεζικό καθεστώς απαιτεί από όλους τους Κινέζους να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να δημιουργήσουν έναν κωδικό υγείας. Μόνο με έναν πράσινο κωδικό υγείας επιτρέπεται στους Κινέζους να μετακινούνται στην Κίνα τώρα », είπε ο Τανγκ. «Είναι αδύνατο για ένα άτομο να ακυρώσει το κινητό του.»
Η Κίνα εισήγαγε υποχρεωτικές σαρώσεις προσώπου την 1η Δεκεμβρίου 2019 για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του ατόμου που κατέγραψε το τηλέφωνο. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2010, η Κίνα απαιτούσε από όλους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων να εγγράψουν το τηλέφωνο με την πραγματική τους ταυτότητα (ID), με την οποία το κράτος μπορεί να ελέγχει την ομιλία των ανθρώπων μέσω του συστήματος παρακολούθησης μεγάλης κλίμακας.
Επιπλέον, οι Κινέζοι πρέπει να συνδυάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τον λογαριασμό κοινωνικής ασφάλισης με το κινητό τους, επειδή όλες οι εφαρμογές αυτής της υπηρεσίας μπορούν να εντοπίσουν την κάρτα SIM του τηλεφώνου και, στη συνέχεια, να ελέγξουν με τη βάση δεδομένων του κράτους για να βεβαιωθούν ότι ο αριθμός ανήκει στο άτομο.
Το Πεκίνο ξεκίνησε για πρώτη φορά τους κωδικούς υγείας για κινητά τηλέφωνα στις 10 Μαρτίου. Όλοι οι άνθρωποι στην Κίνα πρέπει να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία υγείας. Στη συνέχεια, η εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει έναν κωδικό QR, ο οποίος είναι δυνατός σε τρία χρώματα, για να ταξινομήσει το επίπεδο υγείας των ανθρώπων. Το κόκκινο σημαίνει ότι το άτομο έχει μολυσματική ασθένεια. Κίτρινο σημαίνει ότι το άτομο μπορεί να έχει μολυσματική ασθένεια. Πράσινο σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει μολυσματική ασθένεια.
21 εκατομμύρια λογαριασμοί κινητού τηλεφώνου έκλεισαν
Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας (MIIT) ανακοίνωσε τις ποσότητες χρηστών τηλεφώνων σε κάθε επαρχία τον Φεβρουάριο στις 19 Μαρτίου. Σε σύγκριση με την προηγούμενη ανακοίνωση, η οποία κυκλοφόρησε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 για τα δεδομένα τον Νοέμβριο του 2019, και τα δύο κινητά τηλέφωνα χρήστες και σταθεροί χρήστες μειώθηκαν δραματικά. Την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των λογαριασμών αυξήθηκε.
Ο αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων μειώθηκε από 1.600957 δισεκατομμύρια σε 1.579927 δισεκατομμύρια, δηλαδή λιγότερο από 21,03 εκατομμύρια. Οι σταθεροί χρήστες μειώθηκαν από 190,83 εκατομμύρια σε 189,99 εκατομμύρια, δηλαδή 0,84 εκατομμύρια λιγότερο.
Τον Φεβρουάριο του 2019, ο αριθμός αυξήθηκε. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του MIIT στις 26 Μαρτίου 2019 και στις 20 Δεκεμβρίου 2018, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν το Φεβρουάριο του 2019 από 1.5591 δισεκατομμύρια σε 1.5835 δισεκατομμύρια, δηλαδή 24,37 εκατομμύρια περισσότερα. Οι σταθεροί χρήστες αυξήθηκαν από 183.477 εκατομμύρια σε 190.118 εκατομμύρια, δηλαδή 6.641 εκατομμύρια επιπλέον.
Σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Γραφείο της Κίνας, ο πληθυσμός της χώρας στα τέλη του 2019 ήταν 4,67 εκατομμύρια μεγαλύτερος από το 2018 και έφτασε τα 1.40005 δισεκατομμύρια.
Η μείωση του 2020 στους χρήστες σταθερού δικτύου ενδέχεται να οφείλεται στην απομόνωση σε εθνικό επίπεδο τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν. Αλλά η μείωση των χρηστών κινητών τηλεφώνων δεν μπορεί να εξηγηθεί με αυτόν τον τρόπο.
Σύμφωνα με τα δεδομένα λειτουργίας και των τριών Κινέζων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά μειώθηκαν απότομα το 2020.
Η China Mobile είναι ο μεγαλύτερος πάροχος και κατέχει περίπου το 60% της κινεζικής αγοράς κινητών τηλεφώνων. Ανέφερε ότι έχασε 7.254 εκατομμύρια λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων τον Φεβρουάριο και 0,886 εκατομμύρια τον Ιανουάριο. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2019, κέρδισε 3,732 εκατομμύρια περισσότερους χρήστες.
ΠΗΓΗ https://n5ti.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου